Durerea de genunchi

Artrita este o afectiune frecventa, caracterizata prin durere si inflamare a unei articulatii. Cele mai afectate articulatii sunt cele de la nivelul mainii, genunchiului, soldului sau coloanei. Artrita genunchiului poate ingreuna si chiar impiedica mersul din cauza durerii puternice. Inflamatia, durerea si rigiditatea articulatiei sunt doar cateva dintre simptomele care pot aparea atunci cand o persoana are aceasta afectiune.

Articulatia genunchiului este o articulatie de tip balama, asemenea articulatiei cotului sau degetelor, denumita astfel pentru ca permite o miscare similara cu deschiderea si inchiderea unei usi.

Articulatia genunchiului este formata din trei oase principale, fiecare acoperit de un strat protector numit cartilaj, care impiedica eroziunea oaselor atunci cand acestea se intalnesc. Bucatile suplimentare de cartilaj, cunoscute sub numele de menisc, sprijina suplimetar genunchiul.

SIMPTOME

Adesea, simptomele artritei genunchiului difera in functie de tipul afectiunii. Exista, insa, o serie de semne comune care includ:

  • Mici pocnituri ale articulatiei genunchiului care se aud in timpul mersului
  • Durere care pare sa fie legata de vreme si care se inrautateste cand afara este innorat si ploua
  • Rigiditate la nivelul articulatiei
  • Inflamarea si umflarea genunchiului
  • Slabiciune la nivelul articulatiei genunchiului

TRATAMENT

Un kinetoterapeut poate recomanda o serie de exercitii pentru consolidarea muschilor din jurul articulatiei, cresterea flexibilitatii si reducerea durerii. De asemenea, pot ajuta si inotul sau mersul pe jos.