Mialgiile,Întinderile, Rupturile,Spasmele, Contracțiile,Rigiditatea Musculară

Durerile musculare (mialgiile) sunt afecțiuni extrem de frecvente. Aproape toată lumea a experimentat disconfort la nivelul mușchilor la un moment dat. Din păcate, prin prisma stilului de viață inactiv, durerile musculare devin problema numărul unu la nivel mondial.

Deoarece există țesut muscular în aproape toate părțile corpului, acest tip de durere poate fi resimțită practic oriunde. Cu toate acestea, nu există doar o singură cauză a durerilor musculare.

Deși utilizarea excesivă sau rănirea este frecventă, există alte explicații posibile pentru disconfortul muscular continuu. Statul constant la birou este, cu siguranță, o greșeală frecventă ce cauzează dureri musculare.

CAUZE

Cele mai frecvente cauze ale durerii musculare sunt tensiunea, stresul, suprasolicitarea și leziunile minore. Acest tip de durere este de obicei localizat doar într-o parte a corpului, afectând doar câțiva mușchi sau o mică suprafață musculară.

Durerea musculară sistemică - durerea resimțită în tot corpul - este mai des rezultatul unei infecții, a unei boli sau a unui efect secundar al unui medicament.
Cauzele frecvente ale durerii musculare includ: stresul, inactivitatea, suprasolicitarea, traumele, tensiunea musculară, fibromialgia, lucrul în aceeași poziție timp îndelungat. Acestea sunt probleme mecanice.

Puteți experimenta dureri musculare și dacă aveți probleme sistemice, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus, probleme tiroidiene etc.

SIMPTOME

Simptomele asociate cu durerea musculară sunt:

  • Inflamația;

  • Înroșirea zonei;

  • Febra;

TRATAMENT

Pe lângă tratarea durerii musculare, este foarte important să vă analizăm viața pentru a înțelege ce activitate vă cauzează aceste probleme musculare. Când vom înțelege sursa problemei din viața dumneavoastră, vă vom sugera câteva modificări în realizarea acestor activități, pentru a nu dăuna constant musculaturii.

Putem trata cu succes durerile musculare folosind tehnici specializate, pentru a optimiza mișcarea articulațiilor și pentru a ne asigura că musculatura poate răspunde activităților respective în mod eficient.

Aceste tehnici includ procedura acelor uscate, metode de osteopatie, mobilizarea articulațiilor, manevrarea țesuturilor moi, sfaturi posturale, exerciții de întindere și întărire.

Avem peste 90% rată de succes cu tratamentul acut și cronic al pacienților cu dureri musculare. Majoritatea pacienților care foloseau pastile în mod regulat în viața lor, au renunțat la medicamentație și se întorc înapoi la activitățile lor de zi cu zi, fără durere.