25 Aug
25Aug

      Fizioterapia este o procedură ce se integrează cu ușurință în puzzle-ul recuperării. Această terapie se îmbină perfect cu kinetoterapia, având totodata propriile caracteristici care o fac specială și eficientă. 

Folosind agenții fizici cum ar fi căldura, lumina, undele magnetice și mecanice, dar și curenții electrici, fizioterapia în sine reprezintă nu doar o prelungire a mâinii terapeutului, cât și un element cheie spre accelerarea procesului de recuperare al pacientului.

La fel ca orice altă ramură a terapiei aceasta vine atât cu beneficii, cât și cu contraindicații pentru anumite categorii de pacienți.În general copiii sunt privați de aplicarea agenților fizici făcând parte din categoria pacienților vulnerabili, iar pentru celelalte categorii de vârstă există contraindicații speciale în funcție de afecțiunea pacientului, care pot împiedica de altfel utilizarea fizioterapiei.

Afecțiuni des întâlnite în care procedurile de fizioterapie sunt recomandate, pot fi cele ortopedice și reumatologice unde în funcție de particularitațile pacientului putem utiliza undele de soc sau terapia laser. Deasemenea, procedura prin ultrasunet prezintă eficacitate în cazul deblocării canalelor mamare sau afecțiunilor musculo-articulare.Ca și beneficii generale putem vorbi despre:

- Ameliorarea durerilor musculare și articulare 

-Îmbunătățirea gradului de mișcare de la nivelul articulațiilor 

-Combaterea stării generale de oboseală 

-Tratarea inflamațiilor produse de traumatisme 

-Favorizarea circulației sangvine si a drenajului limfatic

 

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.