24 Mar
24Mar

  DUREREA DE GENUNCHI 

     Durerea de genunchi poate să apară atât la copii, adulți cât și la vârstnici.  Durerea se poate localiza pe fața anterioară, medială, laterală cât și posterioară a genunchiului, în funcție de locul unde țesutul este afectat. 

De exemplu o durere în zona anterioară poate fi din cauza unei leziuni de menisc, sau a unei tendinite, s.a.m.d. Dacă au apărut durerile și nu cedează, este bine să apelați la un medic ortoped. El vă va ghida în alegerea celei mai bune soluții, fie ea medicamentoasă, tratament chirurgical, sau utilizarea procedurilor de fizioterapiei, în funcție de gradul de afectare al articulației. 

CE PROCEDURI DE FIZIOTERAPIE TE AJUTĂ ÎN LUPTA CU DURERILE? 

Crioterapia - putem folosi această terapie atunci când apare edem la nivelul genunchiului (articulația se umflă), sugerând faptul că la nivelul articulației este prezent un process inflamator. 

Crioterapia folosește un jet de aer rece ce răcește articulația în câteva minute, activând procesul de vasocontrictie, edemul începând să se reducă; 

Terapia cu ultrasunete - se utlilizeaza pentru a diminua durerile și inflamația, având efect hiperemiant ce crește capacitatea  de vindecare a organismului; se realizează prin intermediul unui traducător ce transmite în corp un micromasaj profund prin transfer de energie. 

TENS - folosirea curentului electric având ca rezultat stimularea țesuturilor, cu scopul vindecării diferitelor structuri afectate ale organismului. Se folosesc circuite de electrozi  așezați la nivelul nervilor periferici. 

Are ca efecte decontracturarea musculară, eliminarea durerilor, electronii și ionii din corp sunt modificați în mod pozitiv, determinând grăbirea vindecării țesutului afectat; Terapia 

Tecar – este cea mai nouă metodă de tratament ce înjumătățește timpul de vindecare. Terapia folosește doi electrozi, unul mobil și o placă pusa pe partea opusă zonei de tratat. Prin intermediul curentului de înaltă frecvență  se produce căldură endogenă, crescând fluxul sangvin și automat hrănirea țesutului ce grăbește procesul de vindecare; 

Electrostimularea - tehnica ce folosește curentul electric pentru a produce contracții la nivelul musculaturii. Este folosită adesea după intervenții chirurgicale cum ar fi meniscecectomie, recontructia  LIA (ligament încrucișat anterior), sutura de menisc, reconstrucție MPFL, etc., în urma cărora musculatura se atrofiază. 

Este indicat ca în timpul terapiei să se realizeze și contracția musculaturii activ, de către pacient pentru o eficiență ridicată. 

Pentru un rezultat cât mai bun, este nevoie de o cură de 10 ședințe alcătuite din mai multe terapii (în funcție de indicațiile medicului curant), însă se pot observa rezultate positive încă de la prima ședință.   

KINETOTERAPIA 

Se bazează pe: posturări pentu corectarea flexumului și a deviațiilor posibile în plan frontal(varus, valgus); tonifierea musculară a cvadricepsului dar și a mușchilor ischiogambieri; mobilizarea articulară pentru recâștigarea extensiei complete și pentru mărirea flexiei, utilizandu-se mobilizări pasive și active.

Vă așteptăm la o consultație pentru a stabili un plan de tratament corect pentru afecțiunea dumneavoastră. Echipa Koly Medical!

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.