Ce este fizioterapia si care este rolul fizioterapiei?

Fizioterapia este stiinta care se ocupa de studierea mecanismelor prin care factorii fizici actioneaza pentru tratarea, recuperarea si prevenirea diferitelor afectiuni la nivelul organismului uman. In cadrul fizioterapiei sunt analizate rezultatele masajului, a exercitiului fizic, a impachetarilor, apei, luminii, caldurii si electricitatii in ceea ce priveste tratarea diferitelor afectiuni ale organismului uman prin intermediul acestor factori fizici.

Cand vorbim despre fizioterapie discutam despre una dintre cele mai importante metode in ceea ce inseamna tratamentele de recuperare medicala. In cadrul fizioterapiei sunt folositi diferiti agenti fizici naturali precum apele minerale, namolul sau climatul, dar si agenti fizici artificiali de tipul celor termici, electrici sau mecanici.

Rolul fizioterapiei este acela de a trata si de a sustine reabilitarea persoanelor care se confrunta cu diferite afectiuni. In acelasi timp fizioterapia poate fi folosita inclusiv cu scopul de a preveni anumite probleme sau pentru diagnosticare. Persoanele care se confrunta cu efecte ale afectiunilor osteoarticulare, degenerative, respiratorii sau neurologice ori care au probleme cauzate de leziuni sportive sau de dureri musculare pot sa apeleze la procedurile specifice fizioterapiei. Inclusiv sportivii interesati in a-si imbunatati performantele sportive pot sa foloseasca fizioterapia.

Beneficiile si efectele fizioterapiei

Fizioterapia propune pacientilor o serie de beneficii si efecte pozitive asupra organismului. Primul beneficiu il reprezinta diminuarea inflamatiei, fapt pentru care fizioterapia este eficienta atat pentru inflamatiile acute, cat si pentru cele cronice. De asemenea, se recomanda efectuarea procedurilor de fizioterapie inclusiv in perioada postoperatorie pentru procedurile neurochirurgicale sau pentru afectiunile ortopedice.

Un al doilea beneficiu se refera la recuperarea mobilitatii pierdute din varii motive sau pentru imbunatatirea si mentinerea mobilitatii fizice. Diminuarea sau chiar eliminarea durerilor musculare si la nivel articular reprezinta un alt beneficiu important pentru care se recomanda efectuarea de fizioterapie. Tot in randul beneficiilor fizioterapiei amintim imbunatatirea fortei si a tonicitatii musculare, dar si reintegrarea in activitatea fizica normala.

Printre efectele pe care procedurile de fizioterapie le au asupra organismului fizic putem aminti efectele de calmare a durerii, antiinflamatorii, eliminarea contracturilor, relaxarea musculara sau eliminarea umflaturilor rezultate de infiltrarea unui lichid la nivel celular subcutanat. Toate aceste efecte benefice ale fizioterapiei sunt eficiente pentru aproape orice afectiuni la nivel muscular, articular sau la nivelul nervilor.

In acest sens procedurile de fizioterapie sunt indicate in cazul tratamentelor pentru traumatismele la nivelul membrelor inferioare, a genunchiului, a coloanei vertebrale sau in cazul tratamentului herniei de disc fara vreo interventie chirurgicala.

Proceduri de fizioterapie

In cadrul clinicii noastre Koly Medical pacientii pot beneficia de diferite proceduri de fizioterapie. Printre aceste proceduri putem aminti terapia TECAR, drenajul limfatic, terapia cu laser, reflexoterapia, terapia diamagnetica, electrostimularea, electroterapia, crioterapia, terapia cu ultrasunete sau stretching-ul terapiaTECAR, terapia cu laser, terapia cu ultrasunete, magnetoterapie, electroterapia, electrostimularea, crioterapia, masajul decontracturant, streching-ul, reflexoterapia.

Echipa de fizioterapie si echipamentele folosite

Clinica noastra Koly Medical propune o echipa cu instruire temeinica in tot ceea ce inseamna fizioterapia si cu vasta experienta in procedurile specifice acestei ramuri. Vorbim despre medici specialisti si terapeuti autorizati pentru efectuarea diferitelor proceduri de fizioterapie, in functie de nevoile fiecarui pacient.

Pentru efecetuarea procedurilor de fizioterapie dispunem de echipamente si aparaturi moderne, dotate cu tehnologii inovative, menite a sustine eficient tratamentele specifice. Cautam solutiile minim invazive pentru fiecare tratament in parte.